ABOUT ME CONTACT BUCKET LIST

субота, 6. август 2016.

Day 6: Reči koje želim da podelim



Oduvek sam želela da budem astronaut (hvala tata na ideji). Istražujem svemir. Pratim puteve zveza, osetim zvezdanu prašinu, kročim na mesec. Zvuči tako lako i blizu. Zvuči kao da stvarni imam šanse da odem. Pogledajmo ovako:
Devojčica iz Srbije, ne baš toliko dobra iz matematike, koja živi u nekom svom svetu, izgubljena. Kako li je pustiti negde daleko? U svemir? Ko će nju da čuva? Ko će da joj zadovolji dnevnu potrebu zagrljaja? Drugi astronaut, kolega? A šta ako on ne zna da se grli? Može pokušati, ali ako nema taj talenat teško će naučiti. Grljenje je umetnost, a nisu svi rođeni da budu umetnici. Dakle, kolege astronauti moraju da prođu test grljenja. Može on znati matematiku, fiziku, astronomiju, IQ 180, ali ako nije vičan grljenju ne možemo ga odabrati za našu opasnu i veoma ozbiljnu svemirku misiju. Imamo prioritete.
A šta ako kolega astronaut voli mačke? Ne, nikako, ne možemo ga pustiti na nasu svemirsku raketu. Sama pomisao na mačke, ta pufnasta bića, kod malene devojčice iz Srbije izaziva predstavu kijanja i crvenila oka, koja može i da traje i po nekoliko sati, ali ako se publika zatraži bis, onda i duže. Dakle bez mačkoljubca.
I sada kada smo odabrali posadu. Prosli tu tešku obuku. Naučili da razlikujemo asteroide od kometa, meteore od meteorita. Spremni smo da krenemo. Pravac svemir, Mesec
Ali nešto nam fali. Raketa - tu je, posada- na okupu, pojas - vezan. A gde su nam odela? Slagala bi vas kada bi vam rekla da su na pranju. Da budemo iskreni malena devojčica iz Srbije ni nema svoje super svemirsko odelo sa puno dugmića. Toliko je bila uzbuđena zbog odlaska u svemir da je zaboravila da nađe malecno odelo, možda čak i najpotrebniju stvar na njenom nesuđenom putu.
Sada već tužna devojčica iz Srbije mora napustiti svemirku raketu, koja je dobila ime po njoj, i svoje kolege astronaute.
Jedino što joj je preostalo je da mašta. O necemu dalekom, svemiru, kao i do sada. A tako opasnu avanturu mora da sačuva za neki drugi put ako joj mama dozvoli.

Нема коментара:

Постави коментар